NOVICE

Prhljaj pozimi: vzroki in rešitve za sezonsko luskavost

 

POGOSTI SPROŽILCI SEZONSKEGA PRHLJAJA

Prhljaj, še posebej v hujših oblikah, ne izvira zgolj iz vremenskih pogojev. Dejavniki, kot so ogrevanje v notranjih prostorih, ki izsuši zrak in lasišče, ter temperaturne razlike med notranjimi in zunanjimi prostori, lahko prhljaj le še poslabšajo. Pomanjkanje vlage v zimskem času izsuši kožo in zmanjša količino naravnih olj na lasišču, zaradi česar je izsušena koža bolj nagnjena k luščenju in srbečici. Poleg tega manjša izpostavljenost sončni svetlobi zmanjša naravni antibakterijski in protiglivični učinek, kar omogoča razrast glivic, ki ravno tako povzročajo prhljaj.

POMEMBNOST BOJA PROTI PRHLJAJU

Prhljaj, s katerim se vsaj enkrat v življenju sooči približno vsak drugi človek, se morda zdi le estetska težava, vendar ima lahko večji vpliv kot zgolj na videz in samozavest. Lasišče, ki je vir hranil za lase, lahko vpliva tudi na kakovost vaših las. Poleg tega srbečica, ki pogosto spremlja hude primere prhljaja ali seboreje, lahko vodi do draženja kože zaradi praskanja, kar težavo le še poslabša.

TRI AKTIVNE SESTAVINE, EN CILJ

Komercialni izdelki imajo pogosto malo ali nič učinka pri spopadanju s hudimi primeri prhljaja ali seboreje in le redko prinašajo oprijemljive rezultate. Revalid Triple Active Shampoo DS, skrbno izdelan v naših laboratorijih, je posebej zasnovan za boj proti hudemu prhljaju in seboroičnemu dermatitisu. Ne zagotavlja le klinično dokazanih rezultatov in olajšanja simptomov, temveč se osredotoča tudi na odpravljanje vzrokov prhljaja.

Tri aktivne sestavine – Crinipan AD, Dandrilys in Elestab 100 HP – skupaj nežno očistijo lasišče, uravnovesijo njegovo mikrobioto, zmanjšajo populacijo glivic in zagotavljajo dolgotrajno olajšanje srbečice.

REVALIDOVA RUTINA PROTI PRHLJAJU

V liniji Revalid proti prhljaju lahko izbirate med dvema šamponoma; Triple Active Shampoo DS je posebej razvit za akutne primere prhljaja in seboreje, šampon Revalid Anti-Dandruff pa ponuja drugačne aktivne sestavine, primernejše za blažje primere prhljaja skozi vse leto, ali kot preventivni ukrep za tiste, ki so nagnjeni k suhemu in luskastemu lasišču. Drugače povedano, služi kot učinkovit šampon, ki obnavlja naravno ravnovesje vlage na lasišču in preprečuje nastanek novega prhljaja.

S poznavanjem zimskih izzivov in uporabo ciljanih, učinkovitih izdelkov lahko ohranite zdravo lasišče brez prhljaja tudi v zimskih mesecih. Poskrbite, da bodo vaši lasje ostali navlaženi, močni in živahni tudi v najhujšem vremenu, in ohranite lasišče v odličnem stanju skozi vse leto.