NOVICE

Odkrivanje skrivnosti poroznosti las: Vodnik za razumevanje vaših las

 

Kaj je poroznost las?

Poroznost las označuje sposobnost las, da vpijajo in zadržujejo vlago. Ta lastnost določa, kako dobro lahko olja in vlaga prodrejo v lasišče. Lasje z visoko poroznostjo imajo v povrhnjici vrzeli in luknjice, ki omogočajo, da se vlaga hitro vpije, vendar tudi zlahka uhaja. Na drugi strani pa imajo lasje z nizko poroznostjo tesno zaprto povrhnjico s prekrivajočimi se luskami, ki preprečuje prodiranje vlage, zaradi česar je vlaženje zahtevno, vendar se vlaga po vpijanju tudi dobro zadržuje.

Preprost preizkus, a neprecenljivo znanje

Poroznost svojih las lahko preverite doma s 'testom lebdenja'. Preprosto spustite nekaj pramenov čistih las v kozarec vode in preverite, kako se bodo odzvali. Če se lasje hitro potopijo, imajo visoko poroznost, kar pomeni, da hitro vpijajo in oddajajo vlago. Če nekaj časa lebdijo, preden se potopijo, so srednje porozni. Če lasje ostanejo na površini vode, pomeni, da je njihova poroznost nizka.

Nasveti za nego las za različne stopnje poroznosti

Za lase z visoko poroznostjo je ključnega pomena uporaba negovalnih balzamov, olj in krem. Ti izdelki pomagajo zadrževati vlago v lasišču in ščitijo povrhnjico pred poškodbami. Poleg tega je pomembno zmanjšanje uporabe prekomerne toplote in agresivnih kemičnih postopkov, saj lahko ti še bolj odprejo povrhnjico in povečajo poškodbe in lomljivost.

Za lase z nizko poroznostjo, ki zaradi tesno zaprte povrhnjice težko vpijajo vlago, je lahko uporaba zmerne toplote koristna. Toplota namreč pomaga začasno odpreti povrhnjico, kar omogoča globlje prodiranje balzamov in vlažilnih sredstev. Priporočljiva je tudi izbira lažjih tekočih izdelkov, saj se težji izdelki običajno nabirajo na površini las z nizko poroznostjo, zaradi sledi izdelkov pa je onemogočeno zadostno prodiranje vlage.

Revalidova nega las za suhe lase brez življenja

Izdelki Revalid so še posebej koristni za obvladovanje potreb različnih tipov poroznosti las. Preizkusite te klinično preverjene izdelke iz linije Revalid za suhe in poškodovane lase, ki bodo pomagali negovati vaše lase:

  • Revalid obnavljajoči šampon: Nežen šampon, ki lase očisti, ne da bi jim odvzel naravna olja, kar je ključnega pomena za lase z visoko in nizko poroznostjo.
  • Revalid obnavljajoči regenerator: Pomaga pri razčesavanju in glajenju las, zato je odličen za lase z visoko poroznostjo, ki se zlahka zapletajo, zaradi bolj tekoče formule pa je primeren tudi za lase z nizko poroznostjo.
  • Revalid tonik za lase: Pomaga krepiti lasne mešičke in izboljšati stanje lasišča ter podpira rast las.

Če poznate poroznost svojih las in temu prilagodite redno nego z izdelki, kot so izdelki Revalid, lahko poskrbite, da bodo vaši lasje ostali navlaženi, zaščiteni pred poškodbami in vitalni.