NOVICE

Nega lasišča in prhljaj: Razumevanje in vzdrževanje zdravja lasišča

 

Vzroki za srbeče in suho lasišče

Kaj je vzrok za suho in razdraženo lasišče? Na to lahko vpliva več dejavnikov, vključno s spremembami v okolju, agresivnimi izdelki za nego las ali neravnovesjem naravne flore lasišča. Ti dražilni dejavniki lahko motijo naravni proces luščenja, s katerim se koža lasišča obnavlja, kar povzroči prekomerno luščenje in prhljaj.

Za zdravo lasišče in posledično zdrave lase je potrebna nežna nega, ki ohranja njegova naravna olja. Napake, kot je prepogosto umivanje las z agresivnimi izdelki ali vročo vodo, lahko lasem odvzamejo ta olja, kar vodi do razdraženega lasišča in suhega prhljaja. Po drugi strani pa neredno umivanje las omogoča kopičenje olj in odmrlih kožnih celic, kar ustvarja okolje, v katerem uspevajo glivice, ki povzročajo mastni prhljaj.

Vzdrževanje zdravega lasišča

Ne glede na to, ali se soočate s suhim ali mastnim prhljajem ali s srbečim lasiščem – vzdrževanje zdravja lasišča obsega več kot le občasno uporabo specializiranih izdelkov, saj je potrebna dosledna rutina, prilagojena potrebam lasišča. Izbira mikrobiomu prijaznega šampona, kot je šampon Revalid Triple Active DS, podpira naravno ravnovesje mikrobiote lasišča, ki je ključnega pomena za splošno zdravje lasišča in preprečevanje nastanka prhljaja.

Revalidova rutina proti prhljaju

Revalid tistim, ki se spopadajo s prhljajem, ponuja celovito rešitev, saj ne pomaga odpravljati le simptomov prhljaja, temveč tudi vzroke zanj. Šampon Revalid Triple Active Shampoo DS je izjemno blago formuliran in popoln za seborejo ter hud prhljaj. Čisti lasišče in lase ter zagotavlja dolgotrajno blaženje, hkrati pa odpravlja temeljne vzroke prhljaja in neugodja na lasišču. Šampon Revalid Anti-Dandruff je primeren za blažje primere prhljaja ali kot nadaljevalna nega po izboljšanju stanja lasišča s šamponom Revalid Triple Active Shampoo DS.

Da boste kar najbolje poskrbeli za svoje lasišče, v svojo redno nego las vključite šampon, ki je primeren za stanje vašega lasišča. Glede pogostosti umivanja velja, da si lase umivajte pogosteje, če imate težave z mastnim prhljajem (vsak dan), in tako obvladajte odvečno olje. Pri suhem prhljaju je priporočljiv nežnejši pristop z umivanjem tri- do štirikrat na teden. Vendar se potrebe posameznikov lahko razlikujejo, zato je ključnega pomena, da redno nego las prilagodite edinstvenim zahtevam svojih las.

Na prvo mesto postavite zdravje lasišča, izberite dermatološko potrjene izdelke, prilagojene vašim potrebam, in uživajte v samozavesti, ki vam jo dajejo zdravi lasje brez prhljaja.